Det er aldrig for sent at forbedre din mundsundhed

Det er aldrig for sent at forbedre din mundsundhed

Katherina Trujillo, kendt som Katty, har arbejdet som tandlæge i over 30 år. Hun har specialiseret sig i protetik og tandregulering, hvorfor parodontose er særligt vigtigt for hende. Parodontologi er studiet af tandtab og tandkødssygdomme – hvilket igen er en årsag til behovet for orale proteser. Og infektionssygdommen paradentose er den største synder, når det kommer til mundsundhed såvel som kroppens generelle sundhed.

- Paradentose er grundlaget for mange problemer i munden. Paradentose er forårsaget af bakterier og ødelægger vævene omkring tanden og kæbeknoglen. Hvis tandkødet ikke er sundt, er det lige meget, hvad du tilbyder af tandpleje som f.eks proteser eller tandregulering, så virker det simpelthen ikke, hvis tandkødet forbliver sygt og inficeret, forklarer Katty.

Det er med intensitet, at Katty påpeger, hvor vigtig kampen mod paradentose er. Hun er født i Colombia og med stor erfaring inden for mundpleje både i Sydamerika og i Europa, og hun brænder oprigtigt for Lumoral-metoden. Dette bliver især tydeligt, når Katty verbaliserer effekten af ​​Lumorals fotodynamiske antibakterielle proces:

- Jeg stødte på Lumoral-metoden i 2021, kontaktede straks virksomheden og havde fornøjelsen af ​​at fungere som pilotklinik for Lumoral-metoden i Stockholm. Vi lavede en lille undersøgelse med patienter , vi fulgte op på patienter, der prøvede metoden, og så bemærkede vi, at patienterne opnåede fantastiske resultater med Lumoral.

- Lumoral fjerner de bakterier, der forårsager caries og paradentose, de to vigtigste årsager til tandtab. Både caries, huller i tænderne og paradentose, betændelse i tandkødet, fører i værste fald til tandtab. Lumoral-metoden forhindrer dette ved kun at eliminere og fokuseret angribe de skadelige bakterier i munden, siger Katty eftertrykkeligt.

Mundsundhed er af afgørende betydning for kroppens generelle sundhed

Der er undersøgelser, der viser, at de samme bakterier, der forårsager paradentose, også forårsager Alzheimers, siger tandlæge Katherina Trujillo. Mayo Clinic i USA har blandt andet undersøgt sammenhængen og påvist en klar sammenhæng mellem bakterier, der forårsager paradentose, og Alzheimers sygdom, en uhelbredelig demenssygdom, hvor nervecellerne i hjernen til sidst dør.

- De bakterier, vi har i munden, angriber ikke kun munden, men også resten af ​​kroppen. Det handler blandt andet om Alzheimers, om hjertet, om kroppens generelle sundhed. De bakterier, vi har i munden, er meget farlige, når de spreder sig, og derfor bør man bevidst og fokuseret ødelægge disse bakterier og dermed sikre en sund krop.

Katty understreger, at jagten på de dårlige bakterier altid betaler sig, uanset hvordan man førhen tog sig af sin mundsundhed.

- Det er aldrig for sent at passe på din mundsundhed. Munden er så essentiel for stort set alt, og tænderne er ekstremt vigtige for, at kroppen kan fungere. Du har brug for tænder for at tale, du har brug for tænder for at spise, for at optage næringsstoffer. Og tænderne er vigtige for selvtilliden, også for udseendet. Og frem for alt er munden en vej ind i kroppen for skadelige bakterier!

Lumoral er også et glimrende hjælpemiddel til kroner og implantater

Æstetisk tandpleje er konstant stigende i popularitet. Tandkroner og implantater bruges til at opnå det perfekte Hollywood-smil. Men interessen for æstetik kan føre til selvbedrag, når det kommer til tandpleje rutiner. Tandpleje og tandsundhed er mindst lige så vigtigt efter protese indgreb.

- Det er faktisk lidt vores skyld, altså tandlægens skyld, at implantater og kroner ikke bliver passet godt nok. Som tandlæger skal vi være særligt omhyggelige med at forklare patienten, hvordan de skal passe på deres tænder, hvordan de skal pleje deres proteser, kroner og tænder. Jeg plejer at bede de patienter, jeg har behandlet protese, om at komme til kontrol to gange om året. Jeg vil gerne sikre mig, at de forstår, hvordan de bedst tager vare på deres tandsundhed. Ellers kan alle protese indgreb ende med at kollapse efter blot få år.

- Hvis du har implantater, er det meget vigtigt, at du renser munden meget omhyggeligt. Du bør børste dine tænder og jævnligt bruge hjælpemidler som tandtråd og interdentale børster. Det er også utrolig nyttigt at bruge Lumoral til implantater. Lumoral-metoden når faktisk 6 millimeter ned i tandkødet og eliminerer bakterier der og forebygger peri-implantitis, som er en meget svær sygdom at behandle. Peri-implantitis er en betændelse i slimhinden omkring tandimplantatet. Det er således klart bedre at forebygge situationen, at forebygge problemer, der kan opstå med implantater, end at lide af peri-implantitis.

Jeg ser effekten af ​​Lumoral hos mine patienter, både unge og gamle

- Jeg ser forskel på patientens mund efter regelmæssig brug af Lumoral, siger tandlæge Katherina "Katty" Trujillo, og fortsætter:

- En af mine patienter, en ældre mand med demens, kan nævnes som eksempel. Han havde store tandproblemer, herunder mistede tænder på grund af paradentose. Vi lavede mange manuelle behandlinger, og han var god, han kom på klinikken fire gange om året, men det lykkedes heller ikke at stoppe mundproblemerne. Jeg introducerede Lumoral-metoden for manden og allerede en måned efter, at patienten begyndte at bruge Lumoral, bemærkede vi, hvordan hans mundsundhed blev forbedret, en klar forskel, glæder Katty sig.

- En anden af ​​mine patienter, en ung mand på 35 år, havde mistet mange tænder på grund af caries. Hver gang han kom til mig havde han nye tilfælde af caries. Jeg foreslog ham Lumoral-metoden, som han straks tog i brug, og i det seneste år har han ikke haft et eneste tilfælde af karies! Det er jeg faktisk meget glad for, for jeg plejede at behandle ham hver tredje måned, altid for nye huller, og nu har han endelig fået en sundere mund. Det gør selvfølgelig også mit arbejde nemmere.

- Alle typer patienter, fra unge til gamle, har gavn af at bruge Lumoral-metoden. Patienter med tandregulering, som har sværere ved at holde rene omkring tænderne, patienter med omfattende proteser, patienter, der allerede har udfordringer med syge tandkød, faktum er, at Lumoral har en dokumenteret fordel og er behjælpelig i enhver situation. Så det er noget, du kan anbefale til stort set alle. Der er ingen kontraindikationer for at bruge Lumoral.

Kattys bedste tips til at bruge Lumoral

Som regel bør klienten starte med en intensiv brug af Lumoral-metoden. I praksis betyder det 1-2 gange dagligt i 4-6 uger, siger Katty, Katherina Trujillo, tandlæge på tandlægeklinikken Aqua Dental i Stockholm.

- Når vi begynder at behandle en patient, anbefaler vi meget strenge behandlinger, selvom det selvfølgelig er individuelt. Hvis patienten har store problemer med mundsundheden, bør han angribe problemet med stor intensitet. Det er ligesom med anden medicin: Du skal starte med en stor dosis medicin i starten for at angribe problemet, og derefter reducere det gradvist. Jeg anbefaler derfor, at patienterne i første omgang bruger Lumoral to gange dagligt og derefter kommer til et tandeftersyn, hvorefter antallet af behandlinger kan reduceres.

- Lumoral-behandlingen går ud på at fjerne bakterier resterne ved hjælp af en tandbørste, tandtråd og en interstitiel børste. Lumoral er derfor ikke et alternativ til tandbørstning. Lumoral er et hjælpemiddel til at børste tænder, et hjælpemiddel, der er meget, rigtig godt til at fjerne bakterier og forebygge både tandsygdomme og andre bakterier relaterede sygdomme i kroppen, påpeger Katty.

Når patienten har opnået sundt tandkød, anbefales fortsat brug af Lumoral to gange om ugen for at opretholde en sund oral sundhed.

- Noget af det vigtigste, en tandlæge kan gøre, er at motivere patienten til at passe på deres tænder. Og Lumoral er en glimrende måde at pleje og korrigere munden på samt understøtte de daglige rutiner og hjælpe patienten til regelmæssigt at fokusere på tænderne.

Sådan får du mest ud af Lumoral-metoden ifølge tandlæge Katherina Trujillo:

  1. Børst tænderne, så større madrester og lignende fjernes
  2. Brug Lumoral-metoden som anvist for at fjerne de skadelige bakterier i din mund
  3. Børst dine tænder igen, først med en tandbørste, derefter med tandtråd og en interdentalbørste for at fjerne eventuelle eliminerede bakterier

- Det er især vigtigt at være forsigtig efter Lumoral-behandlingen, pointerer Katty, for så skal man børste alle disse eliminerede bakteriesyndere væk. Som prikken over i'et får du også en utrolig ren og sund fornemmelse i munden og understøtter kroppens generelle sundhed.

 

Tandlæge Katherina Trujillo i Stockholm.

###

Trujillo, K.; Räisänen, IT; Sorsa, T.; Pätilä, T. Gentagen daglig brug af dobbeltlys antibakteriel fotodynamisk terapi ved periodontal sygdom — en case-rapport. Bule. J. 2022 , 10, 163. https://doi.org/10.3390/dj10090163

 

Hos Lumoral har vi 30 dages returret Hos Lumoral har vi 30 dages returret