God mundsundhed er nøglen til kvinders velvære

God mundsundhed er nøglen til kvinders velvære

Ændrede hormonniveauer under menstruation, graviditet og overgangsalder kan øge risikoen for orale, tand- og tandkødsproblemer hos kvinder. Omhyggelig børstning og tandtråd samt regelmæssige tandlægebesøg er godt for alles mundsundhed og velvære. Den antibakterielle Lumoral-behandling forebygger orale sygdomme selv i udfordrende livsstadier for kvinders mundsundhed.

Efterhånden som hormonniveauet ændres, kan tandkødsfølsomheden øges. Blødende tandkød er almindeligt hos kvinder, især under graviditet, hvor kroppens immunsystem er mere følsomt end normalt. Det kan føre til tandkødssygdomme – i værste fald paradentose, en sygdom, der rammer tændernes fæstevæv.

Forskning tyder på, at cirka 40 procent af gravide kvinder har en vis grad af paradentose i munden. Paradentose skyldes oftest dårlig mundhygiejne, som fører til, at plak opbevares og gradvist hærder på tandoverfladerne. 

Regelmæssig og grundig børstning og tandtråd reducerer risikoen for irritation og blødning af tandkødet under graviditeten ved at fjerne plak fra tandoverfladerne. Men selv den bedste elektriske tandbørste på markedet fjerner kun omkring 60 % af de skadelige bakterier i tandplak. Den antibakterielle Lumoral-behandling angriber den resterende skjulte plak og giver yderligere støtte til oral sundhed i alle faser af en kvindes liv.

Hormonelle ændringer bag orale sygdomme?

Hormonniveauet stiger og falder i løbet af menstruationscyklussen. Under ægløsning og et par dage før menstruation kan højere niveauer af progesteronhormoner føre til hævede, røde tandkød og blødning ved børstning. Hormonelle præventionsmetoder påvirker også niveauet af østrogen og progesteronhormoner i kroppen, hvilket kan øge følsomheden og blødningen i tandkødet.

Hormoner kan også påvirke, hvordan dit mundvæv heler efter for eksempel tandudtrækning eller anden tandbehandling. Skal du for eksempel til en tandudtrækning, er det derfor en god idé at fortælle din tandlæge om al den medicin, du tager, også prævention.

Graviditet kræver særlig omhyggelig mundpleje

Hormonelle ændringer gør, at spyttet bliver mere surt, og modstanden mod plak falder. Under graviditeten er omhyggelig mundhygiejne særlig vigtig, men det kan være svært at børste tænder af hormonelle årsager. Hvis den stærke lugt eller smag af den tandpasta, du bruger, får dig til at føle dig syg under graviditeten, kan du prøve at skifte til et mærke af tandpasta med en mindre irriterende smag eller lugt.

Hvis du under graviditeten lider af morgenkvalme, der giver opkastning, kan tandemaljen blive alvorligt udsat på grund af mavesyrerne, der stiger op i munden. Halsbrand, som er en almindelig klage under graviditeten, slider også på tandemaljen.

For at forhindre tanderosion forårsaget af opkastning og halsbrand er regelmæssig brug af xylitol en god vane at adoptere. At skylle munden med vand, hver gang du kaster op, hjælper også med at reducere slitage på tandemalje forårsaget af mavesyrer.

Hvis du er gravid, skal du fortælle det til din tandlæge. Din tandlæge kan anbefale hyppigere besøg hos tandplejeren under graviditeten, for eksempel for at mindske risikoen for at udvikle tandkødssygdomme. Omhyggelig mundhygiejne kan også forhindre tandkødsproblemer og endda tab af tænder på grund af hormonelle årsager.

Det er godt at huske, at omhyggelig mundhygiejne under graviditeten også er vigtig for den voksende babys velbefindende. Ifølge undersøgelser har paradentose blandt andet været forbundet med for tidlig fødsel og lav fødselsvægt hos barnet.

Antibakteriel behandling med Lumoral anbefales stærkt under graviditeten, da det hjælper den kommende mor med at tage sig af sin egen mundsundhed og det ufødte barns sundhed.

Hvordan påvirker overgangsalderen en kvindes mundsundhed?

Mange kvinder oplever smerter eller en brændende fornemmelse i munden under eller efter overgangsalderen. Munden kan gøre ondt, og slimhinderne kan være ømme og ømme. Smagssansen kan også ændre sig. I overgangsalderen falder kroppens produktion af østrogen markant og det påvirker også mundsundheden, da udskillelsen af ​​spyt i munden samtidig falder.

Spyttet beskytter tænderne mod caries, og hvis der ikke er spyt, kan tænderne nemt få huller. Når tandkødets modstand er svækket på grund af hormonelle ændringer, kan selv en lille mængde bakteriel plaque nemt forårsage tandkødsbetændelse.

Mundtørhed er en meget mere almindelig tilstand hos kvinder end hos mænd på grund af dens hormonelle underliggende årsager. Mange sygdomme og medicin ordineret til kvinder i overgangsalderen bidrager også til fornemmelsen af ​​mundtørhed.

Lave niveauer af hormonet østrogen efter overgangsalderen øger risikoen for osteoporose hos alle kvinder. Når knoglestrukturen er svækket på grund af osteoporose, kan tandkødssygdomme også bryde hurtigere ud. Hvis knoglemineraltætheden er lav, er der større risiko for, at du også mister tænder.

Aldring øger også sandsynligheden for at få behov for implantatbehandling. Implantater placeres også i patienter, der er blevet behandlet for paradentose. Dette kan være en udfordring, når det kommer til implantatets holdbarhed, da tandimplantater kræver stabil og god knoglekvalitet samt sundt tandkød.

Omhyggelig egenpleje af tænder er en forudsætning for gode resultater ved implantatbehandling. Hvis du har et implantat i munden, forsvinder risikoen for tandkødssygdomme ikke. Uden korrekt behandling kan peri-implantitis udvikle sig i tandkødsvævet omkring implantatet.

Peri-implantitis opstår, når bakterier akkumuleres og påvirker tandkødsvævet og knoglen omkring tandimplantatet. Det kan du også beskytte dig imod med almindelig antibakteriel Lumoral-behandling.

 ***

Hvorfor er Lumoral behandling værd?

  • Reducerer dannelsen af ​​tandsten

Tandsten dannes, når plak på overfladen af ​​tænderne mineraliserer og hærder. Lumoral reducerer plakdannelse og bremser udviklingen af ​​ny tandsten.

  • Forebygger caries

Caries, altså huller i tænderne, opstår, når syreproducerende bakterier sætter sig fast på tandoverfladen i længere tid og tærer på tandemaljen og tandknoglen. Lumorinse mundskyl brugt i Lumoral fjerner syreproducerende bakterier fra tandoverfladen mere effektivt end nogen anden mundskyl - og bedst af alt er den velegnet til almindelig brug!

  • Forebygger tandkødsbetændelse

Lumoral-metoden fjerner tandkødsbetændelse-producerende bakterier fra tandoverfladen og tandkødskanten og reducerer opbygningen af ​​både plak og tandsten omkring tandkødskanten. Ophobning af plak og tandsten ved tandkødskanten er en almindelig årsag til tandkødsbetændelse, det vil sige betændelse i tandkødet.

  • Behandler irriteret og betændt tandkød

Lumoral reducerer bakteriel irritation i tandkødet. Det nær-infrarøde lys fra Lumoral-apparatet stimulerer også vævene i munden og fremskynder deres heling.

  • Opfrisker åndedrættet

Anaerobe bakterier, der samler sig på tandoverfladen og omkring tandkødskanten, udskiller ildelugtende gasser. Lumoral fjerner skadelige bakterier i munden og frisker åndedrættet op.

  • Opretholder en sund bakteriel balance i munden

Lumoral-behandlingen retter sig mod overfladen af ​​tænderne og tandkødskanten, men påvirker ikke den normale bakteriebalance i munden. Tænderne er den eneste ikke-fornyelige overflade i kroppen, hvor bakterier kan fæstne sig og forårsage udvikling af tand- og tandkødssygdomme. Lumoral opretholder en sund bakteriel balance i munden ved at forhindre dannelsen af ​​uønsket tandplak.

  • Bleger tænder og fjerner misfarvning

Lumoral-metoden fjerner effektivt pletter, der sidder fast på tænderne på grund af plak.

Hos Lumoral har vi 30 dages returret Hos Lumoral har vi 30 dages returret