Hvad er tandkøds-betændelse?

Tandkødsbetændelse eller gingivitis, som det også kaldes, er en mundsygdom forårsaget af bakteriel plak, der samler sig ved tandkødskanten og mellem tænderne. Tandkødet, det vil sige støttevævet omkring tanden, irriteres af bakterierne i plak, og som en modreaktion på dette opstår der en betændelse. Betændelse udvikler sig hurtigt, især i mellemrummene. Den hyppigste årsag til, at der opstår betændelse i tandkødet, er, at tænderne og mellemrummene mellem tænderne ikke er renset grundigt nok.

Symptomer på tandkødsbetændelse

Almindelige symptomer på tandkødsbetændelse er:

  • dårlig ånde
  • rødt og hævet tandkød
  • blødende tandkød i forbindelse med børstning og/eller tandtråd

Tandkødsbetændelse bør behandles med det samme

Betændelse i tandkødet aftager hurtigt, da irritationen forårsaget af bakterier forsvinder. Rensningen af ​​tænder og mund bør derfor effektiviseres, så snart tandkødsbetændelse opdages. Gingivitis, der ikke behandles med det samme, risikerer at beskadige bindevævet og udvikle paradentose, en sygdom i tændernes støttevæv.

Behandling af tandkødsbetændelse med Lumoral

Lumoral-metoden forebygger og behandler mange sygdomme i tænder og mund, herunder tandkødsbetændelse. Lumoral tager sig af irriteret og betændt tandkød. Mundskinnens infrarøde lys aktiverer mundskylningens antibakterielle effekt og stimulerer og styrker vævene i munden, hvilket fremskynder genopretningsprocessen af ​​tandkødet og understøtter tandkødets sundhed.

Lumoral-behandlingen fjerner bakterierne i plak og gør bakteriebelægningen nem at børste væk med en tandbørste og derefter skylle væk med vand. Behandlingens antibakterielle effekt er kun rettet mod bakterierne i plak og bidrager ikke til bakteriel resistens, hvilket betyder, at metoden er sikker at bruge regelmæssigt. Ved kontinuerlig brug falder antallet af skadelige bakterier, der binder sig til overfladen af ​​plak, hvilket igen mindsker sandsynligheden for, at der opstår tandkødsbetændelse.

Man mærker forskellen allerede efter første behandling: Tandoverfladen føles glattere og renere. Tandkødsbetændelsen behandles, og den normale bakterieflora i munden begunstiges, hvilket understøtter mundsundheden.