Hvordan virker det?

Naturen er fuld af fænomener baseret på samspillet mellem lys og stof. Det mest kendte fotobiologiske fænomen er fotosyntese. Fotosyntese er grundlæggende for livet på Jorden.

 

Lumoral er baseret på den antibakterielle fotodynamiske reaktion

Lumoral-metoden er baseret på et andet fænomen skabt af lys, nemlig den fotodynamiske reaktion. Den fotodynamiske reaktion er en kombineret effekt af lyset og et lysfølsomt molekyle, der eliminerer bakterier og vira.

Den fotodynamiske reaktion er naturens antibakterielle løsning. Det bruges for eksempel af planter som en såkaldt immunfunktion til at beskytte mod patogener. Takket være ny innovativ teknologi kan vi nu bruge det samme fænomen til at producere en antibakteriel effekt for at forbedre mundsundheden.

Hvad sker der så under den fotodynamiske reaktion? Det lysfølsomme molekyle aktiveres af lys og sensibiliserer bakterierne. Interaktionen producerer reaktiv ilt, som bakterien ikke kan beskytte sig imod. I menneske- og dyreceller beskytter enzymet katalase cellen mod reaktivt ilt, men bakteriecellen elimineres. Udviklingen af ​​bakteriel resistens er meget usandsynlig, hvilket gør Lumoral velegnet til kontinuerlig brug.

 

Effektiv og sikker at bruge.

Lumoral-metoden er baseret på en kombination af patenterede lysbølgelængder og et molekylært formet lysfølsomt middel, som i kombination har vist sig at være effektivt mod bakterier, der forårsager caries og tandkødsbetændelse.

Det lysfølsomme stof er et grønt farvestof kaldet indocyaningrøn. Stoffet er udbredt indenfor forskellige medicinske anvendelsesområder og er sikkert at bruge.

Det lysfølsomme molekyle binder sig effektivt til plak, hvilket betyder, at lysets effekt realiseres på plak. Det lysfølsomme stof er også selektivt i forhold til bakterier, hvilket betyder, at det kun rammer skadelige bakterier.

 

Rene tænder som resultat 

Tænderne bør renses grundigt efter selve lysbehandlingen, som efterlader døde bakterier på overfladen af ​​tænderne. Brug en tandbørste og tandpasta.

Behandlingen eliminerer plakkens evne til at klæbe til sit underlag, hvilket betyder, at tænderne renses og tandoverfladen bliver glat og fin. Man kan mærke effekten af ​​behandlingen som en jævn og glat tandoverflade, som også bliver sværere for ny plak at hæfte sig på.